Zdroj FENCE DUO ED80

  • Novinka
02606
Zdroje
Na objednávku
307,00 €
S DPH U dodávateľa - Odosielame do 14 dní
Množstvo

Výkonný kombinovaný generátor elektrického ohradníka fencee je špeciálne navrhnutý pre dlhé až 80 km a predovšetkým vegetáciou zaťaženej ohrady , kde je nutné zabezpečiť maximálnu účinnosť a spoľahlivosť.

Vzhľadom k svojmu výkonu až 8 J dokáže zaistiť dostatočné napätie aj pri veľa trávou prerastených ohrád . Integrovaný mikroprocesor riadi celú prevádzku a zaručuje optimálny výkon generátora.

Je určený  pre všetky zvieratá, ale vhodný aj pre mláďatá napr. teľatá , žriebätá .

Napájanie  je možné pomocou adaptéra zo siete (230 V) alebo z bežnej batérie (12 V) , ktorá je použiteľná predovšetkým ako záložný zdroj pri výpadku elektriny. Vzhľadom na vyššiu spotrebu generátorov tohto radu nie je dlhodobá prevádzka na batériu vhodná.     

Veľký grafický displej s ovládacími tlačidlami prehľadne informuje o dôležitých hodnotách na ohrade.

Dĺžka napájacieho kábla je 1 m.

Generátory fencee s výkonom vyšším ako 5 J  dodržujú špeciálne požiadavky predpísané normou.

Jedná sa o časové oneskorenie navyšovania výkonu a tým zaistenia bezpečnosti. Výrobok musí byť označený symbolom (presýpacie hodiny). Generátory majú časové oneskorenie 50 sekúnd .

Znamená to, že pri zaťažení ohradníka a poklese odporu ohrady pod 500 ohm (prerastená tráva, spadnutá vetva,..), bude generátor dodávať maximálne 5 J, po dobu 50 s. Ak počas tejto doby nedôjde k zvýšeniu odporu ohrady (odstránenie príčiny) , generátor postupne navýši výstupnú energiu (napr. energy DUO ED 150 až na 15 J ).
Ďalšou funkciou je varovanie pri náhlom zaťažení ohrady .

Pri skokovom poklese odporu ohrady počas jedného impulzu z viac ako 1000 ohm na menej ako 400 ohm (spadnutá vetva, zamotané zviera alebo človek,..) je po šiestich impulzoch spustený alarm – znie zvukový signál a bliká červená LED kontrolka. Zároveň je spomalená perióda impulzov na 3 s. Alarm je vypnutý po zvýšení odporu ohrady na viac ako 600 ohm alebo po uplynutí doby 10 min. Obe funkcie sú na sebe nezávislé a samostatné.
Na výstupe generátora je umiestnená čierna zemniaca svorka, červená svorka na pripojenie ohrady a žltá svorka na pripojenie ohrady s trvale zníženou energiou.

Táto žltá svorka sa využíva na pripájanie na ohrady, v ktorých sa budú pohybovať mladšie a menšie zvieratá (žriebätá, teľatá), aby dostali iba slabší, približne polovičný impulz.
Tiež sa zapája samostatne na spodný drôt väčších ohrád, kde sa predpokladá prerastanie vegetácií. Tento výstup je technologicky ošetrený proti stratám, nedochádza k takému zvodu napätia do zeme ako pri bežnom zapojení a nie je tak znižovaný výkon generátora.
Ostatné vodiče pripojené na  červenú svorku sú napájané samostatne as plným napätím.
Súčasťou balenia:
generátor fencee
napájací adaptér 14 V / 2 A
zemniaci kábel 150 cm (očko-očko)
pripojovací kábel 100 cm (očko-srdiečko)
batériový kábel energy
výstražná tabuľka fencee
návod na obsluhu

16 ďalších produktov v rovnakej kategórii: